Bau interieur badkamer renovatie nieuwbouw 09
Inspiratie

Badkamer-renovatie of nieuwbouw

De badkamer. U begint en eindigt er zowat elke dag. Precies daarom moet u in uw badkamer tot rust komen. Maar er net zo goed een snelle douche kunnen nemen. Het is bovendien één van de duurdere kamers in uw woning. Maak daarom de juiste keuzes, zowel bij een nieuwe badkamer als bij uw badkamer-renovatie.

Aandachtspunten voor uw badkamer-renovatie

Download deze checklist voor uw badkamer-renovatie of nieuwe badkamer en kom niet voor verrassingen te staan.

Waarop letten voor een onderhoudsvriendelijk badkamer-interieur?

  • Anti-kalk douchewand. Het water glijdt over het glasoppervlak. Hierdoor krijgt u minder met kalkaanslag en vlekken te maken. Restsporen zijn bovendien gemakkelijker te verwijderen dan op niet-behandeld glas. Het glas wordt niet dof en blijft mooi.
  • Douchekop met flexibele siliconenoppen. Hierop verwijdert u de kalkaanslag simpelweg met uw vingers.
  • Hangtoilet met blinde bevestiging. Kies een exemplaar zonder spoelrand en met gemakkelijk afneembare sluiting, zonder veel randjes.
  • Onderhoudsvriendelijke materialen.
  • Vermijd kalkaanslag. Zit er in uw regio veel kalk in het leidingwater? Voorzie dan een ontharder en vermijd zwart kraanwerk.
  • Vermijd een opzetkom als lavabo. Deze hebben moeilijk te bereiken randjes: zowel onderin en achteraan als tussen de kom en de kraan, spiegel of achterwand.
  • Vermijd een vrijstaande badkuip. Tenminste, als u er niet gemakkelijk volledig rond kan. De vloer en achterkant van de kuip tussen muur en badkuip zijn dan namelijk moeilijk proper te houden

Kiezen voor een bad of douche?

Een bad is niet meer standaard een meerwaarde voor uw woning. De meeste mensen douchen liever. Geniet u zelf toch echt van een rustgevend bad? Dan moet u hier uiteraard gewoon voor kiezen bij uw nieuwbouw of renovatie. Ook gezinnen met jonge kinderen kiezen vaak voor een bad.
Ouderen kiezen dan weer voor een aangepaste douche. De hoge instap van een bad en het eruit rechtkomen zijn namelijk minder praktisch.
Te weinig plaats voor een bad én douche? Dan is een gecombineerd bad een goed compromis. Hierin kan u zowel baden als douchen.

De kostprijs van een nieuwe badkamer?

Gaat u verbouwen? Net als een keuken is de badkamer dan meestal één van de duurdere ruimtes in uw woning. U heeft echter zelf veel in de hand. Zo kan u lavabokranen van 150 euro kiezen maar ook van 1.500 euro per stuk. Dit geldt eveneens voor uw keuze in vloer- en wandbekleding. Een eenvoudige keramische tegel of een exclusieve marmer hebben een heel ander prijskaartje. Idem voor meubelmaatwerk en verlichting. Bepaal daarom vooraf een streefbudget.

Bau interieur badkamer renovatie nieuwbouw 10

Ga vandaag nog voor uw nieuwe badkamer

Genoeg ideeën verzameld? Bespreek uw droombadkamer met mij. Samen zorgen we ervoor dat ze werkelijkheid wordt.