Inspiratie

Woonkamer inrichten

Komt u helemaal tot rust in uw woonkamer? Of ontvangt u er regelmatig familie en vrienden? Wat voor persoon u ook bent: een geslaagde woonkamer-inrichting geeft een gevoel van warmte en gezelligheid. Tegelijk is uw leefruimte ook praktisch en functioneel ingedeeld. Een combinatie die het nodige oog voor detail vraagt.

Aandachtspunten voor uw woonkamer-inrichting

Download deze checklist en kom niet voor verrassingen te staan.

Waarop letten bij het inrichten van uw nieuwe woonkamer?

Denk na over wat u zoal in uw woonkamer gaat doen. Maak een lijstje van de functies die u wil voorzien. En welke meubels er komen. Is de living ook een eetplaats en speelkamer, naast tv-kijken? En gaat u er ook bezoek ontvangen of feestjes organiseren?

De mogelijkheden van een houtkachel of gashaard in uw woonkamer

Deze verwarmingsmethodes zijn nog wettelijk toegelaten. Sta wel even stil bij de maatschappelijke discussies over de uitstoot van fijn stof. Ondanks de verbeterde verbrandingstechnologie bij nieuwe houtkachels blijft dit het geval. Hou er ook rekening mee dat het gebruik van gas op langere termijn aan banden gelegd zal worden. Nieuwbouwwoningen hebben al vaak geen gasleidingen meer. Als u twijfelt, informeer ik graag bij uw gemeente naar de milieueisen en -plannen.

De ideale hoogte van uw tv

Zorg ervoor dat u lichtjes neerkijkt wanneer u in de zetel zit. Dit is de meest comfortabele positie. De vuistregel: 1/3 van het scherm houdt u boven ooghoogte, 2/3 eronder. Omdat tv’s de laatste jaren alsmaar groeien worden tv-meubels ook steeds lager.

bau interieur woonkamer inrichten 09

Ga vandaag nog voor uw nieuwe woonkamer

Genoeg woonkamer-ideeën verzameld. Bespreek de living van uw dromen met mij. Samen zorgen we ervoor dat ze werkelijkheid wordt.