Renovatie leefruimte
Inspiratie

Woonkamer verbouwen

U komt er helemaal tot rust of ontvangt er regelmatig vrienden en familie. Wat voor persoon u ook bent: een geslaagde woonkamer geeft een gevoel van warmte en gezelligheid. Tegelijk is ze ook praktisch en functioneel ingedeeld. Een combinatie die het nodige oog voor detail vraagt.

Aandachtspunten voor uw woonkamer

Download deze checklist en kom niet voor verrassingen te staan.

Waarop letten bij het ontwerpen van uw nieuwe woonkamer?

Denk na over wat u zoal in uw woonkamer gaat doen. Maak een lijstje van de functies die u wil voorzien. Is de living ook een eetplaats en speelkamer, naast tv-kijken? En gaat u er ook bezoek ontvangen of feestjes organiseren?

De mogelijkheden van een houtkachel of gashaard.

Deze verwarmingsmethodes zijn nog wettelijk toegelaten. Sta wel even stil bij de maatschappelijke discussies over de uitstoot van fijn stof. Ondanks de verbeterde verbrandingstechnologie bij nieuwe houtkachels blijft dit het geval. Hou er ook rekening mee dat het gebruik van gas op langere termijn aan banden gelegd zal worden. Nieuwbouwwoningen hebben al vaak geen gasleidingen meer. Als u twijfelt, informeer ik graag bij uw gemeente naar de milieueisen en -plannen.

De ideale hoogte van uw tv.

Zorg ervoor dat u lichtjes neerkijkt wanneer u in de zetel zit. Dit is de meest comfortabele positie. De vuistregel: 1/3 van het scherm houdt u boven ooghoogte, 2/3 eronder. Omdat tv’s de laatste jaren alsmaar groeien worden tv-meubels ook steeds lager.

Ga vandaag nog voor uw nieuwe woonkamer

Genoeg ideeën verzameld. Bespreek de living van uw dromen met mij. Samen zorgen we ervoor dat ze werkelijkheid wordt.