bau interieur thuiskantoor inrichten 09
Inspiratie

Uw thuiskantoor inrichten

Regelmatig thuiswerken is op korte tijd heel normaal geworden. Omdat u steeds meer tijd in uw thuiskantoor doorbrengt is het dan ook belangrijk dat u deze omgeving ergonomisch inricht. Dit komt niet alleen de productiviteit ten goede, maar verlaagt ook de stress.

Uw thuiskantoor inrichten? Dit zijn de aandachtspunten

Download deze checklist en kom niet voor verrassingen te staan

Drie tips voor een comfortabel bureaublad

  • Vermijd te scherpe randen aan de zijde waar u zit. Uw onderarmen steunen hier immers op.
  • Neem een vlak oppervlaktemateriaal, zonder reliëf. Dit zorgt voor een optimaal schrijfcomfort. Denk bijvoorbeeld aan ongeborsteld fineer of laminaat. Houdt u toch van een houtstructuur? Voorzie dan een bureau-onderlegger of een lederen inleg.
  • Voorzie de juiste en voldoende aansluitingen in het blad. Denk maar aan een stopcontact om een laptop makkelijk en snel in en uit te pluggen. Of een USB-laadpunt om uw smartphone of tablet op te laden plus een data-aansluiting voor snel internet.

Hoe de akoestiek van uw thuiskantoor optimaliseren?

Kale ruimtes klinken hol. Zeker in combinatie met harde vloeren zoals beton en keramiek. Als u veel telefoneert is een goede akoestiek echter belangrijk. Kies de juiste raamdecoratie in uw thuiskantoor in functie van een maximale akoestische absorptie. Of ga voor een vloerkleed. Is het probleem daarmee nog niet van de baan? Neem dan even contact met me op. Er zijn vast en zeker nog andere oplossingen te vinden.

Drie functionele aandachtspunten voor uw thuiswerkplek

  • Een ladeblok of pennenlade binnen handbereik. Hierin kan u uw klein bureaumateriaal opbergen. Denk maar aan zaken zoals pennen, een perforator en een nietjesmachine.
  • Een nette plek voor de printer en scanner. Kies bij voorkeur gesloten (inschuif-)deuren en een uitschuifbaar tablet. Zorg er wel voor dat de papierlade gemakkelijk bij te vullen is. Voorzie ook de juiste aansluitingen op de juiste plek.
  • Schuine lichtinval. Ramen staan best aan de zijkant en niet voor of achter uw scherm. Is dit niet mogelijk? Beperk dan toch zoveel mogelijk direct zonlicht in uw schermen. Denk aan zonwering tegen weerspiegelingen van daglicht.

bau interieur inspiratie thuiswerkplek

Ga vandaag nog voor uw nieuwe thuiswerkplek

Genoeg thuiskantoor-inspiratie verzameld? Bespreek uw perfecte thuiswerkplek met mij. Samen zorgen we ervoor dat ze werkelijkheid wordt.