Inspiratie

Een dressing maken

Opgehangen, opgevouwen of netjes opgeborgen in een lade. De ultieme dressingruimte is een perfecte combinatie tussen functioneel opbergen en overzichtelijk presenteren. Elk kledingstuk heeft er zijn plaats. De ruimte wordt optimaal benut en zorgt voor een zogenaamde boetiek-ervaring.

Aandachtspunten voor uw dressing

Download deze checklist en zorg ervoor dat u er alles in kwijt kan.

Denk hieraan bij het kiezen voor een open of gesloten dressing.

  • Daglicht. Valt er veel daglicht binnen in de ruimte? Dan kunnen kleuren gemakkelijk vervagen. Ga in dit geval voor een gesloten dressing.
  • Orde. Is uw dressingruimte zichtbaar vanuit de slaapkamer? Dan kiest u voor een (hoofdzakelijk) gesloten dressing. Dat zorgt voor een rustig en ordelijk beeld. In een aparte ruimte zijn kastdeuren daarentegen vaak overbodig. Neem in dat geval een inloopkast om de boetiek-ervaring te vergroten.
  • Stof. Gesloten kasten houden uw kleren en de kastbodem beter vrij van stof.
  • Budget. De kostprijs van een open dressing ligt uiteraard lager dan bij een gesloten dressing.

Vijf zaken die vaak worden vergeten bij een dressing.

  • Gedragen kleren. Voorzie een dressboy of compartiment waar u kort gedragen kleren ophangt om te verluchten. Zo kan u ze nog een keer dragen.
  • Lange kleedjes. Voorzie een kledingroede voor kleedjes en lange jassen.
  • Accessoires. Denk aan een eigen plek voor zaken zoals riemen, handtassen, juwelen, manchetknopen, horloges, stropdassen, sjaaltjes en hoeden.
  • Schoenen. Ga voor een poefje of een decoratieve stoel om even neer te zitten wanneer u uw veters strikt.
  • Spiegels. Plaats een grote spiegel waar u zich van kop tot teen in kan zien. Voorzie eventueel een tweede tegenoverliggende spiegel zodat u ook uw achterzijde kan bekijken. Een vergrotende spiegel aan de kaptafel is een extra optie.

Ga voor een flexibele kastinrichting.

Uw garderobe en uw voorkeuren wisselen regelmatig. Neem daarom een aanpasbare dressing. Voorzie daarnaast specifieke accessoires zoals een broekenhouder, dassenhouder, riemhouder, sjaalhouder, schoenenrek, laarzenhouder en kluis.

Ga vandaag nog voor uw nieuwe dressing

Genoeg ideeën verzameld. Bespreek uw ideal georganiseerde dressing met mij. Samen zorgen we ervoor dat ze werkelijkheid wordt.