×

Een doorgedreven badkamerrenovatie

Letterlijk baden in licht en schoonheid

"Onze badkamer was aan vernieuwing toe. Na een eerste kostenraming hebben we lang getwijfeld tussen een grondige renovatie of enkele minder ingrijpende opfrissingswerken. Uiteindelijk besloten we toch om het heel grondig aan te pakken. We zijn nu heel blij met die keuze en het resultaat."

Een uitgesproken gevoel van rust

We kozen het beperkte materialenpallet voor de sobere basis met zorg uit. Dat resulteert in een uitgesproken gevoel van rust.

Alles begon met de keuze van de bijzondere tegel. Daarin worden frisse grijstinten aangevuld door zachte warmere toetsen. De tegel sluit daardoor perfect aan bij de houtstructuur van het lavabomeubel.

Het donkere kraanwerk en de verlichtingsarmaturen zorgen voor uitgebalanceerde luxueuze contrastaccenten.

De handdoekbeugels en de verlichtingsarmaturen zijn strak en architecturaal. Ze zorgen niet alleen voor een goede algemene en functionele verlichting, maar dragen er toe bij dat het plaatje volledig klopt.

De details maken hier écht het verschil.

Van ontwerp naar uitvoering

Wat op het eerste gezicht lijkt op een nieuwbouwbadkamer, is in werkelijkheid een doorgedreven renovatie. Dit soort projecten brengt heel wat uitdagingen met zich mee.

Ik nam die zorgen zoveel mogelijk over van de verbouwers door een persoonlijke aanpak en een nauwgezette opvolging. Van de technische aspecten tot de planning, budgetten, afspraken en materiaalkeuzes.

We werkten in dit project samen met een beperkt aantal partijen waar we duidelijke afspraken mee maakten. Dat veelvuldig overleg heeft haar vruchten afgeworpen en resulteerde in een vlotte opeenvolging van de werken.

Onze eisen qua afwerking waren hoog. Zowel de aannemer als de schrijnwerker gingen daar ver in mee. Bij elk aspect stonden kwaliteit en ambacht voorop. Dat resulteerde in afwerkingen en maatwerk met hoogwaardige detaillering.

Over warme voeten en koude douches

De inloopdouche voorzag ik van kraanwerk in donker geborsteld staal. De bediening bevindt zich dicht bij de toegang van de douche. Zo sta je niet onder de koude waterstralen bij het opendraaien van de kraan. Het inbouwmodel past perfect bij de minimalistische uitstraling van deze badkamer. De thermostatische bediening geeft een constante watertemperatuur en beschikt over een veiligheidsblokkering tegen het verbranden.

Om koude voeten te vermijden en een constante aangename temperatuur te garanderen plaatsten we vloerverwarming met een aparte thermostaat. Ik voorzag ook twee elektrische verticale radiatoren met handdoekdragers. Deze zorgen niet alleen voor bijkomende warmte in de tussenseizoenen en aangenaam warme handdoeken. Ze zijn ook oogverblindend mooi!

Tot slot is aan alle praktische zaken gedacht:

– Grote lades met binnenlades onder de lavabo’s, voldoende hoog voor bv. een elektrische tandenborstel

– Geïntegreerde stopcontacten in de lades en kasten voor elektrische tandenborstels, scheeraparaat, haardroger en tondeuze

– Een minimalistische ventilator met hygrometer dieervoor zorgt dat de ventilator automatisch inschakelt wanneer de luchtvochtigheid stijgt

– Een ingewerkte uittrekbare en uitneembare wasmand in de kasten

– Handdoekdragers bij zowel de douche als de lavabo’s

– Naadloze waskommen voor gemakkelijk onderhoud

Misschien maakt u stiekem al plannen?

Neem even contact op. U bent op weg naar uw gemakkelijkste verbouwing ooit.